Visvoeders

De FAO (de Food and Agriculture Organisation van de Verenigde Naties) meldt dat de over de hele wereld de aquacultuur blijft groeien. Op dit moment levert de aquacultuur meer dan de helft van alle vis voor menselijke consumptie, terwijl de wereldwijde consumptie van vis per capita de laatste 50 jaar meer dan verdubbeld is.

Het is daarom geen verrassing dat de visvoedersector in vergelijking met andere diervoeder- en huisdiervoedersectoren de snelst groeiende voedersector is geworden en op dit moment met bijna 7% per jaar groeit.

Het uiteindelijke doel van aquacultuur is:
• gezond, eetbaar eiwit produceren
• eetbaar eiwit produceren voor de laagst mogelijke prijs per kilogram.  FCR (Feed Conversion Ratio) en SGR (Specific Growth Rates) zijn daarom Key Performance Indicatoren van geproduceerd visvoeder en indirect van de technologie waarmee dit is geproduceerd
• het bovenstaande doen zonder merkbaar effect voor het milieu

Ottevanger Milling Engineers en productie van visvoeders

Aan visvoeders worden zowel wat betreft de voedingswaarde als de fysische eigenschappen zeer hoge eisen gesteld.  Deze vereisten inzake voedingswaarde en fysische eigenschappen worden bepaald door de levensfase van de desbetreffende specifieke vissoort.  Fysische eigenschappen zijn onder meer de korrelgrootte en -vorm, de dichtheid van de korrel waardoor drijvende, langzaam zinkende en zinkende voeders kunnen worden geproduceerd, en de waterstabiliteit en duurzaamheid van de korrel.  De uitdaging is om aan alle vereisten te voldoen zonder merkbaar effect voor het milieu. Ottevanger Milling Engineers houdt bij het ontwerpen van een visvoeder verwerkende fabriek rekening met deze en andere project specifieke aspecten.  Het kiezen van de juiste apparaten, technologieën en processen is daarom de sleutel tot succes.  We nemen de tijd voor het adviseren van onze klanten om er zeker van te zijn dat we de vereisten van de klant, en in het bijzonder de vereisten van de specifieke markt die de klant bedient, volledig begrijpen.  We proberen niet een standaardontwerp voor een visvoederfabriek aan te prijzen of te gebruiken maar beoordelen ieder project individueel.